گیولیک و ارویک[1] که از آنان به عنوان دانشمندان علوم اجتماعی یاد میشود و پژوهشهای ارزندهای را درباره علم اداره انجام دادند، در سال 1937 با مدنظر قرار دادن اصول 14گانه مدیریت از هنری فایول، 7 کارکرد مدیران را تشریح نمودند. به عبارت دیگر از نظر آنان، فعالیتها و اقدامات مدیران ارشد اجرایی را میتوان در 7 طبقه، دسته بندی نمود. آنها با ترکیب نمودن حروف اول واژگانی که به این وظایف اشاره داشتند، عبارت POSDCORB را خلق نمودند.
7 وظیفه اصلی مدیران
ارویک و گیولیک مهمترین کارکردهای مدیران را به 7 دسته زیر تقسیم نمودند:
برنامهریزی (Planning)
مدیران باید نخست اهدافی را برای سازمان تحت مدیریتشان تعیین و سپس روشها و راهبردهایی را برای تحقق آنها پیشبینی و مشخص نمایند.
سازماندهی (Organizing)
برای تحقق اهداف پیشبینی شده لازم است تا کارهای مدنظر را مشخص و تقسیم نمود. آنگاه ساختار رسمی را برای زنجیره فرماندهی و نیز انجام آن وظایف تعیین نمود.
کارگزینی (Staffing)
برای انجام کارها نیاز به استخدام، آموزش، نگهداری و جبران خدمات کارکنانی است که باید شرایط احراز آن کارها را داشته باشند.
هدایت (Directing)
به منظور اطمینان از درستی اقداماتی که در سازمان انجام میشود، باید تصمیماتی را اخذ نمود، خطمشیها، آیین نامهها و دستورالعملهایی را تعیین نمود تا اهداف مدنظر طبق برنامهریزی قبلی صورت گیرد.
هماهنگی (Coordinating)
برای ایجاد همافزایی و افزایش کارایی فعالیتهایی که به اقدامات کوچکتری تقسیم شدهاند باید هماهنگیهای لازم را صورتبندی و اجرایی نمود.
گزارش دهی (Reporting)
گزارش دهی برای نظارت از عملکرد کارکنان و فعالیتهای سازمان ضروری بوده و مدیران نیز برای انجام کارهای اصلاحی باید اطلاعات و تحقیقات انجام شده در خصوص سازمان و بالاخص کار پرسنل را با ایشان به اشتراک بگذارند.
بودجه بندی (Budgeting)
هر برنامهای یا انجام کاری نیازمند تعیین پیشبینیهای مالی، بودجهریزی و درنهایت کنترل و پاسخگویی در برابر هزینهکرد آن برنامهها خواهد بود.
[1] Luther Gulick and Lyndall Urwick