من مشاور مدیریت و تحلیل گر تحقیقات بازاریابی برندسازی هستم >

مطالعه و تحلیل امکان‌سنجی

مطالعه و تحلیل امکان‌سنجی

هر فرصت تجاری، لزوما بهترین فرصت نیست!

امروزه راه‌اندازی و پیشبرد فعالیت‌های تجاری بیش از گذشته، نیازمند سرمایه‌گذاری کلان است و با توجه به خطرات سیاسی و اقتصادی موجود در فضای کسب و کار در ایران لازم است تا با احتیاط بیشتری عمل نمود. بنابراین لازم است تا صفر تا صد کار و میزان موفقیت آن با ضریب اطمینان کافی پیش بینی شود تا به یکباره سرمایه برای راه اندازی کسب و کاری کم ارزش از بین نرود.

مزایای راهکار تدوین سند کسب و کار


اطمینان از کارآمدی و نرخ موفقیت پروژه

زمانی که سند راهبری کسب‌وکار به درستی تنظیم شده باشد، دیگر بحثی برای اینکه کجا خواهیم رفت وجود ندارد بلکه جلسات درباره چگونه حرکت کسب و کار به آن هدف خواهد بود.

فراهم کردن دلایل توجیه پذیر برای تحقق پروژه

زمانی که هدف، چشم انداز و ماموریت کسب و کاری به خوبی طراحی شده آن به طور منحصربفردی مختص به آن کسب و کار خواهد بود؛ حتی اگر آن هدف در دسترس رقبا قرار گیرد، باز آنها به راجتی نمی‌توانند آن را سرلوحه کار خویش قرار دهند.

کمک به جذب سرمایه

نمی‌توان فقط در یک اتاق درب بسته و به دور از واقعیتهای عینی در بازار و صنعت، هدفی را برای کسب‌وکار تعیین نمود. بنابراین یک هدف خوب برای کسب‌وکار قابل تحقق خواهد بود.

شناخت محدودیت‌ها و خطرات پروژه

سند راهبری کسب و کار برای تمامی ذینفعان شامل مدیران، کارکنان، شرکا، مشتریان، نمایندگان فروش، تامین کنندگان و غیره کاملا روشن و قابل فهم است و به آنها مبنایی برای تعامل خود با کسب و کار ارائه می کند.

کمک به ترسیم چشم انداز و تدوین برنامه

وقتی کسب و کاری بداند که فعالیت های آن معطوف به رسیدن در جهت کدام هدف هستند، بنابراین می داند که کدام فعالیت ها را باید انجام داده و کدام را انجام ندهد بنابراین تنها اقدامات و برنامه هایی را پیش خواهد برد که منجر به سودآوری کسب و کار می شود و در هزینه ها صرفه جویی خواهد شد.

درباره امکان‌سنجی


مطالعه امکان‌سنجی پروژه چیست؟

قبل از راه‌اندازی و سرمایه گذاری زمانی، فکری و بودجه‌ای برای عملیاتی ساخت ایده‌های تجاریتان لازم است تا ضمن ارزیابی نرخ موفقیت کسب و کار جدیدتان در بازار از ریسک‌ها و مسائل مربوط به فناوری، مالی، قانونی، عملیاتی و برنامه‌ای آگاه شوید.

امکان سنجی کسب‌وکار، مطالعه‌ای است که میزان عملی بودن و قابلیت اجرای یک پروژه یا مدل کسب و کار را ارزیابی می کند. هدف اصلی مطالعه امکان سنجی، شناخت دقیق و منطقی نقاط قوت و ضعف یک مدل کسب و کار یا پروژه موجود جهت سرمایه گذاری و عملی ساختن آن است. در تحلیل امکان سنجی به ارزیابی و تحلیل فرصت‌ها و خطرات موجود در راه تحقق آن پرداخته می‌شود تا شناخت کاملی از میزان موفقیت آن بدست آید.

درباره آرین


من دانش آموخته دانشکده مدیریت دانشگاه تهران در رشته‌های مدیریت کسب‌وکارهای کوچک در مقطع کارشناسی، مدیریت اجرایی در مقطع کارشناسی ارشد و مدیریت دولتی در مقطع دکتری هستم. بیش از 15 سال در سمت‌های کارشناس، سرپرست و مدیریت در حوزه‌های فروش، بازاریابی، تبلیغات، برنامه‌ریزی و تحقیقات در شرکت‌های خصوصی و سازمانهای دولتی مشغول به کار بوده‌ام. تا امروز شش کتاب و شش مقاله در مجلات علمی داخلی و بین‌المللی در رشته مدیریت منتشر کرده‌ام.

روش انجام کار من


مطالعه و تحلیل امکانسجی پروژه‌ها، طرح‌ها و نیز مدلهای کسب‌و کار در ۵ گام اصلی مرتبط با هم انجام خواهد شد.

امکان‌سنجی فنی

به ارزیابی پروژه از منظر فناورانه شامل بررسی دسترسی به دانش، تخصص و فناوری می‌پردازد.

امکان سنجی اقتصادی

به ارزیابی پروژه از منظر میزان سرمایه لازم، نحوه جذب و هزینه -منفعت آن می‌پردازد.

امکان سنجی قانونی

به ارزیابی پروژه از منظر مسائل قانونی، مقرراتی و امور قراردادها و توافقنامه‌ها پرداخته می‌شود.

امکان سنجی عملیاتی

به ارزیابی پروژه از منظر سازمانی و طرق تولید یا ارائه خدمت و رویه‌های عملیاتی پرداخته می‌شود.

امکان سنجی برنامه‌ای

به ارزیابی پروژه از منظر زمان تحقق آن پرداخته می‌شود.

زمان و مبلغ راهکار


زمان و مبلغ راهکار


مطالعه امکانسنجی با طرح کسب و کار چه تفاوتی دارد؟

در مطالعات مربوط به امکان سنجی یک کسب و کار به دنبال این هستیم که آیا ایده تجاری از قابلیت اجرایی برخوردار هست یا نه این در حالی است که در مطالعات و بررسی های مربوط به طرح کسب و کار این هدف دنبال می شود که برنامه، ساختار و روشهایی برای تحقق آن ایده تجاری تدوین و مشخص شود.


یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *