برندسازی یا برندینگ فرایندی است که برند و نام تجاری شما را به مشتریان معرفی میکند. در واقع با مدیریت برند میتوان ارتباطی میان بازار با هر نمونه کسبوکاری را بدون توجه به اندازه آن ایجاد کرد و در مورد خدمات یا محصول آن، به مشتریان اطلاعات مطلوبی را ارائه داد. امروزه سناریوهای مختلفی برای دیدهشدن و موفقیت برندها در بازار طراحی میشوند که با هدف معرفی محصول، جذب مشتری و ایجاد حس وفاداری در وی، افزایش اعتماد مشتری و ارزش برند پیش میروند. با توجه به اینکه معمولا اقداماتی که برای برند انجام میگیرند، در ذهن مخاطب میماند؛ بنابراین بهرهگیری از استراتژیهای درست و مشاوره برندسازی امری ضروری است تا به برند و روند کسب و کار آسیبی وارد نکند. حال چگونه میتوان عملیات برندسازی را به درستی انجام داد؟ مشاورهها در برندسازی چه اهمیتی دارند؟
اهمیت داشتن برند در کسب و کار
به طور معمول یک برند به صورت آرم، نشانه، نام یا یک تصویر است که مخاطب با دیدن یا شنیدن آن، به یاد خدمات و کالاهای یک سازمان میافتد. با توجه به تنوع در محصولات ارائه شده بین رقبا، برندینگ میتواند به دیده شدن و پیشرفت یک کسب و کار کمک کند. به عبارتی دیگر، میتوان اینگونه عنوان کرد که حفظ مشتری و افزایش آن در گرو برندسازی و ایجاد برندی باارزش است؛ چرا که میتواند سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص دهد.
شما میتوانید با توجه به مشاوره برندسازی که توسط متخصصان ایجاد برند انجام میشود، تصویری شفاف از برند خود در ذهن مخاطبتان ایجاد کنید و با آگاهی درستی که از برند کسب و کار خود ارائه میکنید، به بهتر شناخته شدن آن نیز کمک کنید.
چگونه برند خود را بسازیم؟
در نگاه کلی ساخت برند، طراحی خلاقانه یک معنا است که بهصورت نشانه، شکل، نماد، کلمه یا ترکیبی از آنها انجام میشود و ارتباطی بین سازمان و مشتری برقرار میکند. در واقع میتوان برند را شناسنامه یک محصول دانست که هویت آن را نشان میدهد.
هر کسب و کاری بدون در نظر گرفتن اندازه خود، برای ایجاد برند، باید فعالیتهای مختلفی انجام دهد. اصلیترین فعالیت برندسازی شامل تدوین استراتژی، برنامهریزی، مشخص کردن هدف، ماموریت و چشمانداز برند، توجه به ویژگیها و ارزشهای برند و استانداردهای بصری است. البته مشاوره برندسازی که از سوی بسیاری از متخصصین این حوزه ارائه میشود به ایجاد یک برند موفق کمک میکند تا ارزش خود را حفظ نموده و در بازار به رقابت بپردازد.
دلایل اهمیت مشاوره برندسازی در پیشرفت کسب و کار
انتقال پیامهای نامفهوم و متناقض به مشتری، وجود ضعف در برقراری ارتباط و تعامل که نتیجه آن باعث ایجاد مانع از شناخته شدن برند میشوند؛ معمولا به علت عدم پیادهسازی برنامه برندینگ در کسب و کار رخ میدهد. مشاورههایی که برای برندسازی انجام میشوند؛ معمولا با بررسی دقیق جایگاه یک کسب و کار و توجه به چشمانداز آن، استراتژیهای منحصربهفردی ارائه میدهند که به افزایش اعتبار و ارزش برند میانجامد. مشاوره برندسازی، در فرایندهایی منظم، در کوتاه مدت و بلند مدت به بهتر شناخته شدن برند و برقراری ارتباطی پایدار بین مشتری و سازمان کمک میکند و زمینه پیشرفت آن را فراهم میآورد.
در ادامه به 5 دلیل مهم برای به کار گیری برندینگ در کسب و کارمیپردازیم:
1. افزایش ارزش و اعتبار برند
ایجاد یک برند درست که نمایانگر یک کسب و کار باشد، برای گسترش آن حیاتی است. موفقیت در برندسازی علاوه بر اینکه به بهتر دیده شدن برند و فعالیتهای یک سازمان کمک میکند، باعث میشود که کسب و کار به علت شهرت و جایگاهی که در بازار به دست آورده است، فرصتهای بهتری را نیز برای سرمایهگذاری در اختیار مشتریان قرار دهد.
2. جذب مشتری و افزایش فروش
مشاوره برندسازی و پیروی از استراتژیهای درست برای ایجاد برند، سبب میشود که تصویر ایدهآلی از شما در ذهن مصرف کنندگان شکل بگیرد. زمانی که بتوانید جایگاه برند خود را در بازار تثبیت کنید، از چشم مشتریها دور نخواهید ماند. تبلیغات دهان به دهان و مردمی از موثرترین تکنیکهای تبلیغاتی به شمار میروند که میتوانند مشتریهای بیشتری برای شما جذب کنند و فروش شما را افزایش دهند.
3. پیشی از رقبا در بازار
زمانی که محصولات یا خدمات خود را به خوبی ارائه میدهید، رضایت مشتری میتواند تبلیغات شفاهی موثری را در پیش داشته باشد. ازاینرو برند شما وارد یک زنجیره فروش خواهد شد که تصویری خاص از برند شما تداعی میکند. در صورتی که مشاوره برندسازی شما درست انجام شود، میتوانید در راستای وجود این شهرت مثبت، از رقبای بالقوه کسب و کار خود پیشی بگیرید و در بازار رقابتی باقی بمانید.
4. ایجاد اعتماد به برند و افزایش اعتبار آن
شرکتهایی همچون آدیداس، نایک، کوکاکولا یا حتی آمازون که برندی قوی دارند، توانستهاند اعتماد مشتریان را به دست آورند. مخاطبان وقتی مطمئن باشند که نیازشان برطرف خواهد شد، به احتمال بیشتری به سمت محصول معرفی شده میروند؛ حتی اگر مجبور باشند هزینه بیشتری را بابت آن پرداخت کنند.
5. افزایش رضایت نیروهای کار برند
زمانی که یک برند بر اساس استراتژیهایی هدفمند پیش میرود؛ کارکنان میتوانند ارتباط بهتری با آن برقرار کنند. این تعامل به مشتریان و سرمایهگذاران شما احساس مثبتی میدهد که با خیال راحتتری به برند شما اعتماد کنند. در برنامههای مشاوره برندسازی، رضایت کارکنان، اصلی راهبردی است که میتواند به مشارکت بیشتر و ارائه محصولات و خدمات بهتر منجر شود.
وظایف مشاوره برندسازی در کسب و کار
مشاورههایی که برای ایجاد برند و پیشبرد آن ارائه میشود باید به پیشرفت کسب و کار و بازاریابی آن کمک کند. از مهمترین وظایف مشاورههای برندینگ میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- تدوین استراتژیهای منظم و هدفمند در راستای برندسازی
- ایجاد تفکری خلاق و ایدههای نوآورانه در بازاریابی و تبلیغات
- طراحی محتواهای مناسب با توجه به اهداف برند و انتشار آن در برنامه زمانی کوتاه و بلند مدت
- برقراری ارتباط پایدار بین کارکنان سازمان با برند
نقش مشاوره برندسازی در بازاریابی
ساخت یک برند مناسب به رونق یک کسب و کار کمک میکند و با شیوهای از تبلیغات موثر همراه است. مشاوره برندسازی با برنامهریزی هوشمندانه و بررسی اهداف برند، استراتژیهای مناسبی ارائه میدهد که منجر به احساس وفاداری در مشتری و افزایش ارزش برند میشوند.
تیم مشاوره مدیریت و برندسازی من با تحلیل و مطالعه دقیق کسب و کار شما، استراتژی منحصربهفردی را در نظر میگیرد و با توجه به نیازمندیها و تواناییهای کسبوکارتان، مدلهای اجرایی مناسبی را ترسیم میکند تا به اهداف برندسازی خود دست یابید. اگر شما هم به دنبال خلق برند و افزایش فروش محصول و خدمات خود هستید؛ میتوانید با کمک تیم مشاوره من از مزایای برندسازی بهرهمند شوید.