تمام کسبوکارهای اینترنتی جهت افزایش بازدید سایت یا وبلاگ خود، افزایش فروش، محبوبیت و یا شهرت نیاز به دیده شدن و فراگیری دارند؛ در این زمینه از اصول دیجیتال مارکتینگ استفاده میکنند. صفحه فرود یا لندینگ پیج یکی از ابزارهای بازاریابی اینترنتی و یا بهتر بگوییم از ابزار ضروری این حرفه است. صفحه فرود یا landing page چیست؟ برای پاسخ به این سوال با من همراه شوید.
تعریف ساده صفحه فرود یا لندینگ پیج
نخستین صفحهای که بازدیدکنندگان سایت یا وبلاگ شما از طریق آن وارد فضای محتوای شما میشوند، Landing Page یا صفحه فرود است. کاربران معمولا پس از مشاهده صفحه فرود سایت یکی از سه کار زیر را ممکن است، انجام دهند:
- ممکن است پس از بررسی محتوای صفحه آن را ببندند
- از طریق لینکهای صفحه فرود به بخش دیگری از وبلاگ یا سایت شما بروند.
- دست به یک اقدام دیگر بزنند. مثلا یک فایل پیشنهادی شما را دانلود کنند. ایمیل خود را ثبت کنند یا ممکن است کامنت بگذارند. امکان دارد پس از بازدید از لندینگ پیج شما محصولی را که معرفی کردهاید، بخرند.
خانه Home یا صفحه فرود Landing Page است؟
صفحه اصلی و اولیه هر سایت یا وبلاگ که به آن خانه یا Home میگویند، یک لندینگ پیج کلیدی در هر وبلاگ یا سایت است. شاید برایتان سوال باشد که هر وب سایت چند صفحه فرود دارد؟ جواب این سوال یک کلمه است: نمیدانیم! اما صفحه اول هر سایتی تنها صفحه فرود آن نیست. صفحهای که از طریق موتورهای جستجو به کاربران معرفی میشود یک صفحه فرود بهحساب میآید. علاوه بر اولین صفحه سایت و صفحاتی که در جستجوی بازدیدکنندگان میآید، صفحههای فرود دیگری هم در یک وبلاگ یا سایت ممکن است وجود داشته باشند.
صفحه های فرود یک سایت کدامها هستند؟
لندینگ پیج در حقیقت دروازه ورود به سایت محسوب میشود. اگر کسی با سرچ یک موضوع از گوگل به یک محتوای خاص در وبلاگ یا سایت شما رسید، صفحه آن محتوا، همان لندینگ پیج یا صفحه فرود شما خواهد بود. اگر میخواهید دنبالکنندگان پیج اینستاگرام خود را به صفحهای خاص راهنمایی کنید و لینک آن صفحه را در بیوی پیج خود قرار میدهید، این صفحه لندینگ پیج شما محسوب میشود. صفحهای که برای مشتریان خود درست میکنید تا از پیشنهادهای خودشان مطلب بنویسند و کد تخفیف ویژهای برایشان ایمیل میکنید، این صفحه هم صفحه فرود سایت شما بهحساب میآید.
صفحات فرود سایت شما ویترین سایت شما هستند
مواردی از نمونههای لندینگ پیج را بررسی میکنیم:
- صفحاتی که لینک آن در سایتهای دیگر مثل سایتهای دوستان یا سایتهای تبلیغاتی آمده است.
- صفحههایی که در بیوی پروفایل خود در شبکههای اجتماعی معرفی کردهاید.
- صفحاتی که لینک آنها را در نرمافزارهای پیامرسان برای گروهها و یا دوستان خود ارسال میکنید.
- صفحاتی که از طریق پیامک یا اپلیکیشنهای گوشی همراه به کاربران معرفی میکنید تا مخاطبان با کلیک بر روی آنها وارد سایت شما شوند.
- صفحههایی که لینک آنها را به مخاطبین مارکتینگ ایمیل میکنید. تعداد زیادی از بازدیدکنندگان سایت از طریق آن صفحات وارد سایت میشوند.
صفحه فرود اعتبار سایت شما است
طراحی درست لندینگ پیج میتواند نظر کاربران را در مورد سایت شما و محتویات آن مشخص کند. صفحه فرود میتواند از محصولی معمولی، کالایی پرفروش و پرطرفدار بسازد و یا برعکس باعث شود که بهترین سرویس، فروش پایینی را تجربه کند. صفحه فرود یا لندینگ پیج همیشه با یک هدف طراحی میشوند و آن این است که توجه بازدیدکنندگان خود را جلب کنند.
صفحه اصلی مهمتر است یا صفحه فرود؟
شاید بپرسید چرا صفحه فرود میسازیم؟ چرا ساخت و طراحی صفحه فرود اهمیت دارد؟ چرا لینک صفحه اصلی سایت را برای مخاطبان نمیگذاریم؟ در پاسخ باید بگوییم که شما بهعنوان صاحب یک سایت، نمیدانید که مخاطب صفحه اصلی وبلاگ یا سایت دقیقاً چه کسی است. دنبال چه چیزی میگردد و از کدام منبع وارد سایت شما شده است. مثلا اگر در سایت آرین عظیمی صفحات فرود، بازدیدکننده را دقیق و صریح راهنمایی نکند، مخاطب زمان زیادی را برای یافتن مطلب مورد نظر خود، از دست خواهد داد. نقطه مقابل آن هم درست است. یعنی بازدیدکننده در صفحه فرود گیج نمیشود و متوجه میشود که آیا درست آمده یا باید جستجوی خود را از راه دیگری ادامه دهد. اگر لندینگ پیج به درستی طراحی بشود، حجم تبدیل بازدیدکنندگان به مشتری را به شدت بالا میبرد.
مراحل طراحی و ساخت صفحه فرود در چهار گام
با توجه به اهمیت لندینگ پیج، طراحی یک صفحه فرود مناسب را بررسی میکنیم:
۱. طرح کلی کمپین و فهرست کردن پیشنهادها
در ابتدا یک طرح و برنامهریزی کلی از کمپین تهیه کنید. تصمیم بگیرید که در سایت روی چه چیزی میخواهید تمرکز کنید. پیشنهادهایی را که به ذهنتان میآید را در فهرستی بنویسید و به مطالب صفحه بیندیشد.
۲. بررسی مزایا و راهحلها
مزیت اصلی یک صفحه فرود این است که بتواند برای کاربران بهدرستی توضیح دهد که چگونه خدمات یا محصولات شما مشکل آنها را حل میکند. در لندینگ پیج باید شفاف و مختصر بنویسید. هر چقدر کلمات بیشتری در صفحه فرود بیاورید، نرخ تبدیل کاربر به مشتری کاهش خواهد یافت.
۳. فراخوان را طوری بنویسید که خواننده را میخکوب کند
نوع خطاب و فراخوان شما در صفحه فرود تاثیری عمیق بر کاربر دارد. هر صفحه فرود تنها یک فراخوان باید داشته باشد. این مرحله Call To Action (CTA) آخرین مرحله در صفحه فرود است. بعد از این یا کاربر قانع شده و طبق دکمه فراخوان شما آنچه را خواستهاید انجام خواهد داد یا اینکه لندیگ پیج شما را ترک میکند.
۴. طراحی صفحه فرود به نحو مطلوب
یک لندینگ پیج با طراحی خوب بر احساس بازدیدکنندگان در مورد شرکت، محصول یا خدمات تاثیر میگذارد. طراحی درست صفحه فرود تصمیم کاربر را میتواند عوض کند. این طراحی باید با برند شرکت سازگار بوده و مخاطبان هدف را بهخوبی جذب نماید.
طراحی صفحه فرود چگونه است؟
ابتدا صفحه فرود را به چند بخش مشخص تقسیم کنید.
- سر تیترها
- متن پیشنهاد فراخوانی
- صفحه ارائه شواهد موجود برای اثبات اجتماعی عملکرد
صفحه اثبات، در واقع آخرین بخش برای ترغیب کاربران به خرید کالا یا استفاده از خدمات شما است. این قسمت اثبات اعتماد و اعتبار برند را نشان میدهد. این شواهد به کاربر میگویند که چه تعداد از کاربران خرید کردهاند یا پیشنهاد خرید را پذیرفتهاند و یا نظر مشتریان قبلی در مورد محصول یا خدمات چه بوده است و یا کدام رسانهها شرکت یا محصول شما را پوشش دادهاند.
اهمیت صفحه فرود
در واقع مخاطب بر اساس لندینگ پیج شما را قضاوت میکند. نظر مخاطب در مورد کار شما، نوشته شما، محصول و برند شما به چگونگی صفحه فرود سایت بستگی دارد. به تدریج که سایت یا وبلاگ شما بزرگتر میشود، دیگر مدیریت همه صفحات فرود کار آسانی نیست. بنابراین بایستی تعدادی از صفحههای لندینگ را انتخاب کنید و برای آنها زمان بیشتری بگذارید. برای مثال با سرچ کلمه آرین عظیمی صفحات زیادی باز میشوند. از بین همه آنها یکسری صفحه فرود کلیدی مناسب بر اساس معیارهایی انتخاب شده و برای کارآیی بیشتر روی آنها تمرکز بیشتری شده است.
اهداف و اهمیت صفحه فرود
اگر بخواهیم لندینگ پیج را به ابزاری ارزشمند برای بازاریابی تبدیل کنیم بهتر است با اهداف و کاربردهای آن اشنا شویم. صفحات لندینگ در سه دسته تقسیم بندی میشوند:
- فروش محصولات
- ایجاد سرنخهایی برای فروش
- ایجاد رابطه
در صفحه فروش محصول هدف اصلی فروش محصولات است. بنابراین در این نوع لندینگ پیج میتوانید کالا، محصول و خدمات خود را تبلیغ کنید. در صفحه فرود ایجاد سرنخ، هدف جمعآوری اطلاعات از مشتریان بالقوه است. این صفحه میتواند با ایجاد فاکتورهایی مانند کتاب دیجیتال رایگان، راهنمای استفاده، ثبتنام وبینار و از این قبیل موارد، مخاطب را برای شرکت در کمپین یا پر کردن فرم قانع کند. صفحه فرود ایجاد رابطه، ترکیبی از صفحه فروش و صفحه ایجاد سرنخ است. هدف لندینگ پیج ایجاد رابطه، آماده کردن مخاطب و هدایت او به سمت خرید است.
انواع صفحات فرود و کاربردهای لندینگ پیج
قبل از آنکه به اختصار کاربردهای مختلف صفحه فرود را بررسی کنیم، بهتر است با انواع صفحه فرود آشنا شوید. صفحات فرود به ۳ دسته تقسیمبندی میشوند:
- صفحات اصلی
- طراحی میکروسایت
- طراحی لندینگ اختصاص
در صفحه اصلی کلیت کسبوکار معرفی میشود و بسته به نوع کار اطلاعات ارائه شده متفاوت است. صفحه طراحی میکروسایت، یک سایت کوچک، به صورت مکمل و مجزا از صفحه اصلی وبسایت شما قرار دارد. در صفحه لندینگ اختصاصی تمرکز روی call to action قرار میگیرد. کاربردهایی لندینگ پیج را بررسی میکنیم:
- تبلیغات بنری
- بازاریابی ایمیلی
- دمو
- صفحه معرفی محصول
- کمپین تبلیغاتی
- تماس با ما
تاثیر صفحه فرود بر کاربر
مخاطبی که برای اولین بار وارد سایت میشود، هیچ دیدگاهی نسبت به آن وبسایت ندارد. لندینگ پیج فرصتی است برای دعوت او به ماندن یا بستن صفحه و برگشتن؛ صفحه فرود میتواند در افزایش تعداد مخاطبان، افزایش کلیک، بازدید و فروش فرصت خوبی باشد. از دیدگاه صاحب نظران استفاده از صفحه فرود بهعنوان یک ابزار بازاریابی اینترنتی قوی، کمک شایانی به افزایش نرخ تبدیل کاربر به مشتری، تاثیر فراوان دارد. اگر قصد دارین برای طراحی لندینگ پیج یا صفحه فرود بهتوان کمک اجرایی کنم به بخش راهکار طراحی وبسایت من مراجعه کنید.